Over Evelyn

Ik ben Evelyn Schellekens en ik ben Portret Fotograaf. Ik ben gespecialiseerd in het kijken naar iemand om de schoonheid van de persoon vast te leggen. Elke keer als het mij lukt om de ander te laten zien hoe mooi, bijzonder en uniek hij is, is het voor mij als een groot cadeau.

Met het juiste beeld kan iemand zichzelf gaan zien zoals de buitenwereld die persoon ziet, de potentie, de kracht, de levenslust.
Als ik een echt beeld heb vastgelegd en ik zie dat mijn klant een glimlach op het gezicht krijgt als ze daarna in de spiegel kijkt omdat ze beseffen dat ze mooi zijn zoals ze zijn.

Dat doet vaak beseffen dat ze een verschil maken in hun eigen leven maar ook een verschil maken in het leven van anderen. En dat is wat ik met mijn foto’s wil bereiken. Jij bent uniek en niet te vergelijken met anderen. Niet innerlijk en niet uiterlijk. Daarnaast helpt beeld je enorm om een betekenis te geven aan speciale herinneringen, prachtige momenten en een stukje van jezelf dat voor altijd op deze wereld is vastgelegd. Hoe bijzonder blijft het om oude foto’s van je zelf of anderen terug te zien en het verhaal achter de foto te zien of te ervaren?

Ben jij er klaar voor om jezelf te ontmoeten en jezelf te laten zien zoals jij bent?

Beeld is in mijn leven altijd al belangrijker geweest dan taal. Ik begon dan ook veel te laat met praten maar ik kon mijn weg als klein meisje prima vinden zonder woorden. Juist met lichaamstaal, gezichtsuitdrukkingen en mijn ogen kon ik iemand duidelijk maken wat ik wilde en wat ik nodig had. Nog steeds gaat het op die manier mij veel gemakkelijker af dan met taal. Begrijp me niet verkeerd hoor ik kan mij inmiddels prima uitdrukken met taal en ik kan je de oren van het hoofd kletsen! Maar mijn voorkeur blijft uitgaan naar het beeld en het creëren van beeld. Het was dus absoluut niet vreemd dat ik in mijn opleidingen altijd koos voor de creatieve kant. Na wat omzwervingen bij vooropleidingen voor de kunstacademie kwam ik uit bij de docenten opleiding voor Beeldende Kunst en Vormgeving.

Naast het bijna continu bezig zijn met beeld heb ik een passie voor het werken met kinderen. Op mijn 16de werd ik leidster van een dagkamp in de zomervakantie. Hoewel ik het eerst maar wat lastig vond, kwam het moment dat ik het kind in mezelf weer naar boven liet komen. Ik heb dan ook een geweldige zomer gehad en vanuit die ervaring ben ik het werkveld met kinderen meer en meer gaan opzoeken. Kinderen zijn nog ontzettend puur in hun doen en laten en hebben nog geen oordeel over een ander. Vragen stellen ze uit opperste nieuwsgierigheid en conclusies worden ongecensureerd verteld. Het werken met kinderen houd me met beide benen op de grond en laat mij reflecteren over mijn meningen en observaties. De ongedwongenheid van kinderen is geweldig om mee te maken! Inmiddels ben ik leidster geweest bij zomeractiviteiten, docent in het basis en voorgezet onderwijs, docent in het speciaal onderwijs en pedagogisch medewerkster in de buitenschoolse opvang. Ik vind het nog steeds super om met kinderen te werken en ben dan ook erg blij dat ik als fotograaf nog genoeg kinderen tegenkom.