Werkwijze

Vaak wordt een fotoshoot gezien als een leuk uurtje waarbij er foto’s worden gemaakt. Foto’s van het gezin of de familie zodat het kado gegeven kan worden aan de grootouders of ouders. De één vind het heel erg leuk om op de foto te gaan en de ander vind het een verschrikking. Aan welke kant jij ook staat is niet erg. Het belangrijker is om na te denken wat een foto voor jou zou betekenen of voor een ander. Hoe wil jij graag gefotografeerd worden? Wat wil jij laten zien met een foto? Wat mag er gezien worden op een foto van jou? Wil je “gewoon” een mooie foto van jezelf of wil je een foto waarop de echte jij te zien is?

Wat een lastige vragen zijn het toch allemaal. Voor mij is een fotoshoot NIET het vastleggen van een persoon zoals ze letterlijk voor mij staat. Voor mij is een fotoshoot WEL het vastleggen van een persoon zoals ze is van binnen. Ik wil de persoon zien achter het omhulsel. Ik wil dat je naar jezelf kan kijken en kan zeggen; “dat ben ik!”

Mag ik jou die schat geven? Mag ik jou een foto geven die jou laat zien?

 

Voorgesprek

We spreken eerst met elkaar af. Dit kan in de studio of via de telefoon. Zo kunnen we kennis maken en kan ik een goed beeld krijgen van wat je graag wilt. De achterliggende gedachte voor jouw foto(‘s) worden besproken net als de (eventuele) make-up en kleding. Zo ben jij optimaal voorbereid voor jouw fotoshoot. Ook alle producten die ik bied kan je rustig bekijken. Dit geeft vaak al een goed idee voor jou of je de foto’s meer privé wilt houden of misschien wel op die grote lege muur wilt hangen.

Na deze optimale voorbereiding is het tijd om jouw fotoshoot vast te zetten. We kijken samen naar een datum en tijd. En dan komt het wachten op de dag van jouw fotoshoot!

Natuurlijk mag je tot je fotoshoot plaatsvindt nog alle vragen stellen die in je opkomen en als je advies nodig hebt voor je outfits ben ik er ook voor je.

 

De fotoshoot

En dan is het tijd voor jouw dag! En geen zorgen ik ben net zo enthousiast als jij! Want we willen allebei het beste resultaat. Als je binnen bent beginnen we daarom eerst rustig met een kopje koffie of thee en bekijken we alle kleding die je hebt meegenomen. Ik kan dan meteen een volgorde van outfits maken waar ook de make-up en haarstyling op wordt afgestemd. Je gaat vervolgens heerlijk genieten van de visagie en haarstyling voordat we gaan fotograferen. Tijdens het fotograferen begeleid ik je uitgebreid met het aannemen van poses en hoe en waar naar toe te kijken. Omdat sommige poses best gek kunnen aanvoelen lachen we ook wat af, maar je zult ook merken dat er momenten van totale rust en concentratie zijn. Tussendoor laat ik altijd al de foto’s zien vanaf de achterkant van mijn camera!

Omdat we niet aan tijd gebonden zijn op jouw dag kunnen we tussendoor rustig wat eten of drinken, outfits wisselen, make-up en haarstyling aanpassen en kletsen. Eigenlijk is een fotoshoot niet het juiste woord voor de dag die jij gaat beleven. De dag is echt helemaal voor jou. Je bent er even helemaal uit, tijd voor jezelf, laat het normale leven vandaag maar voor wat het is.

 

De reveal en bestel sessie

Na de fotoshoot ga ik aan het werk met de foto’s. Ik selecteer de juiste foto’s en bewerk ze zodat elke foto volop tot zijn recht komt. Tijdens de reveal en bestel sessie kom je terug naar de studio om samen de foto’s te bekijken. Tijdens deze sessie heb je de mogelijkheid om foto’s en/of producten te bestellen.

We maken er een gezellige afspraak van waarbij je alle tijd heb om de foto’s goed te bekijken. Ik ben er voor jou om je te adviseren voor eventuele producten. Zoals op welk materiaal ze het mooiste uitkomen en formaten die daarbij passen.